Fietstoerisme centraal in het Brugse Ommeland

© Westtoer

Het fietstoerisme staat in het komende toeristische seizoen centraal in het Brugse Ommeland. Het nieuwe fietsnetwerk is de topper.

In West-Vlaanderen wordt alles in werking gesteld voor de opening van het nieuwe fietsnetwerk op 28 maart in Torhout. Het netwerk wordt uitgebreid tot 3.180 kilometer, waarvan ruim 900 fietskilometers in het Brugse Ommeland, goed voor 306 knooppunten.

“Voor het Brugse Ommeland is het fietstoerisme heel belangrijk. Per jaar telt de provincie vier miljoen recreatieve fietsers, waarvan anderhalf miljoen in deze regio”, aldus Franky De Block, gedeputeerde voor Toerisme (sp.a). De regio zet dit jaar dan ook volop in op fietsen.

Fietstoerisme centraal in het Brugse Ommeland
© Westtoer

Met een fietsgids “100 procent Brugse Ommeland” zijn tien suggestieroutes gebundeld met veel aandacht voor de hoeve- en streekproducten met het label “100 procent West-Vlaams.” Er is ook een nieuwe fietskaart met vier fietsroutes op maat van kinderen in de regio rond Tielt. Het Brugse Ommeland pakt ook opnieuw uit met Vélo Baroque, een muzikaal fietsevenement op 14 augustus in Brugge.

Volledig nieuw is het toeristisch pakket rond de film “Zaak: De Zutter” rond de moorden van Beernem. Die gaat op 14 april in première. De mooiste locaties uit de film worden samengebracht in een fietsroute. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content