Fietskamperen in Nederland

© ImageGlobe

De natuurkampeerterreinen in Nederland vierden vrijdag 1 april de opening van het kampeerseizoen. Dit jaar staan fietskamperen en duurzaamheid in de schijnwerpers.

2011 wordt het jaar van het fietskamperen op de Nederlandse natuurkampeerterreinen. Met dit themajaar hoopt de stichting meer mensen te stimuleren tot het maken van fietsvakanties. Dit is de meest duurzame manier van vakantie vieren volgens het Trendraport toerisme, recreatie en vrije tijd 2009/2010.


Bovendien sluiten de natuurkampeerterreinen goed aan bij de wensen van de gemiddelde fietsvakantieganger. Niet alleen liggen de terreinen in mooie fietsgebieden, maar ook is het er rustig slapen, wordt er tot 19,00 uur bijna altijd een plaats vrijgehouden voor trekkers en past het avontuurlijk kamperen goed bij de actieve instelling van de fietsvakantieganger.


Gedurende het themajaar worden fietsers op verschillende manieren betrokken bij natuurkampeerterreinen en andersom. De natuurkampeerterreinen zullen nog fietsvriendelijker worden gemaakt met bijvoorbeeld de aanwezigheid van fietspompen, plaksets en oplaadpunten voor e-bikes.


In samenwerking met het Fietsplatform is het via de fietsrouteplanner nu ook heel gemakkelijk een fietsvakantie tussen de natuurkampeerterreinen te plannen over de Landelijke Fietsroutes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content