Fietsen op Thaise wijze

Thailand doet niet direct aan fietsvakanties denken, maar daar heeft de toeristische dienst van Thailand verandering in gebracht. Ze stelt zes fietstrajecten voor, die u kunt afleggen met een gids of op eigen houtje.

Fietsen op Thaise wijze
De oude tempels van Ayutthaya ontdekken per fiets © Getty

Lees ook: Van jungle trekking tot diepzeeduiken: vijf keer op avontuur in Thailand

De drijvende markt van Amphawa © Getty

De drijvende markt bekijk je het best vanuit een bootje, maar de weg ernaartoe vanuit Bangkok is zeer geschikt voor een fietstocht. Die loopt via tempels en kokos- en orchideeƫnplantages.

Ayutthaya, de vroegere hoofdstad van Thailand © Getty

De vroegere hoofdstad van Thailand staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, en laat zich uitstekend verkennen per fiets. In de oude stad ligt onder meer de tempel Wat Lokayasutharam, bekend voor zijn 29 meter lang, liggend Boeddhabeeld.

Bang Krachao, de groene long van Bangkok © Getty

Een 32 kilometer lange fietstocht door het Bang Krachaopark, de groene long van Bangkok. Je rijdt op verhoogde fietspaden en passeert onderweg een netwerk van kanaaltjes.

Mountainbiketocht in Park Adventure Land © Getty

Avontuurlijke vakantiegangers kunnen zich wagen aan een mountainbiketocht door een bos met rubber- en palmoliebomen, watervallen en dammen.

Sukhothai, de oudste stad van Thailand © Getty

De monumenten en tempels van de historische stad Sukhothai laten zich prima bewonderen vanop de fiets. Het leukste is om de tocht met een gids te maken die onderweg alles over de stad en het lokale leven vertelt.

De oase van Uthai Thani © Getty

Het zoetwatereiland Ko Tepo is niet erg bekend bij toeristen, en dus ideaal voor vakantiegangers die willen proeven van het authentieke Thailand. Een 33 kilometer lange fietsroute loopt langs de oevers van de Chao Phrayarivier, waar vissersbootjes dobberen en pelikanen en ooievaars op vis loeren.