Fietsen met een tablet

© Ossip van Duivenbode

Rotterdam introduceert de Gobikes: fietsen met een ingebouwde tablet met navigatie en elektrische ondersteuning bij het trappen.

Nederland maakt zijn naam als fietsland opnieuw waar met de introductie van de Gobikes in Rotterdam. Deze fietsen hebben een ingebouwde tablet met navigatie en bieden elektrische ondersteuning bij het trappen. Ze komen in speciale fietsenstallingen bij musea, toeristische attracties, haltes van het openbaar vervoer en andere plaatsen waar veel mensen passeren.

Handig: je kunt de fiets in een andere stalling terugzetten dan waar je hem gehaald hebt. Dat maakt de Gobike ideaal voor korte ritjes door de stad en zo zijn ze een goed alternatief voor de wagen. Om een Gobike te gebruiken moet je je registeren, dat kan via de tablet op de fiets; hij kost 2,50 euro per uur, te betalen met kredietkaart.

Op de website van Gobike kun je zien waar hoeveel fietsen beschikbaar zijn. Tegen eind 2017 zullen er 450 fietsen op twintig plaatsen staan. De uiteindelijke ambitie is tweeduizend Gobikes en in totaal honderdvijftig locaties. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content