Fietsen in Lissabon

Ondanks de bijnaam ‘Stad der zeven heuvelen’ kunt u in Lissabon prima fietsen.

Lissabon wordt ook wel de stad der zeven heuvelen genoemd. Schrik niet van deze naam, want zowel in de stad zelf als in de regio zijn veel plekken te vinden waar u uitstekend kunt fietsen.

Onlangs is een nieuwe fietsroute aangelegd in Lissabon tussen Cais do Sodré en Belém toren. De route is bedoeld om zowel toeristen als inwoners van de stad te stimuleren om de fiets te nemen in plaats van luchtvervuilende transportmiddelen.

Deze nieuwe ‘Green Corridor’ volgt de rivier de Taag in de richting van Santa Apolonia tot aan Nations Park en sluit aan op een eerder aangelegd fietspad van 19 kilometer.

Mountainbiken

Lissabon kent ook enkele mooie mountainbikeroutes met prachtige uitzichtpunten, zoals in het ‘Parque Natural de Sintra’ en park ‘Tapada Nacional de Mafra’ waar veel everzwijnen en herten voorkomen.

Overnachten op een camping

Tijdens een fietsvakantie kunt u onderweg overnachten in kleine hotelletjes, een pension, B&B of een camping. De meeste campings liggen langs de kust. Informatie daarvoor vindt u op de website Lisboa Camping.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content