La Fête des Lumières is ontstaan uit een meer dan honderd jaar oude traditie waarbij de inwoners van Lyon hun balkons en ramen op 8 december verlichtten ter ere van de Maagd Maria.

Het festival bouwt voort op die traditie en is ondertussen aan zijn veertiende editie toe. Internationaal erkende artiesten zullen zeventig lichtspektakels verspreid door de hele stad installeren. Gebouwen, monumenten, rivieren, pleinen en rivieren worden op een unieke manier versierd en in de schijnwerpers gezet.

Dit jaar ligt de nadruk op het moderne deel van de stad nabij het Confluence district waar lichtcreaties dit nieuwe stadsdeel zullen doen oplichten. En na de populaire Japanse Fukuno praalwagens van vorig jaar, wordt het publiek dit jaar getrakteerd op een vleugje India op een speciaal verlicht parcours.

Er worden meer dan drie miljoen bezoekers uit het binnen- en buitenland verwacht. (MS)

La Fête des Lumières is ontstaan uit een meer dan honderd jaar oude traditie waarbij de inwoners van Lyon hun balkons en ramen op 8 december verlichtten ter ere van de Maagd Maria. Het festival bouwt voort op die traditie en is ondertussen aan zijn veertiende editie toe. Internationaal erkende artiesten zullen zeventig lichtspektakels verspreid door de hele stad installeren. Gebouwen, monumenten, rivieren, pleinen en rivieren worden op een unieke manier versierd en in de schijnwerpers gezet. Dit jaar ligt de nadruk op het moderne deel van de stad nabij het Confluence district waar lichtcreaties dit nieuwe stadsdeel zullen doen oplichten. En na de populaire Japanse Fukuno praalwagens van vorig jaar, wordt het publiek dit jaar getrakteerd op een vleugje India op een speciaal verlicht parcours. Er worden meer dan drie miljoen bezoekers uit het binnen- en buitenland verwacht. (MS)