Op 29 mei 1953 bereikten Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay als eersten de top van de Mount Everest. Om dat te vieren organiseert Ace the Himalaya een 18-daagse expeditie naar het Everest-basiskamp.

De deelnemers verblijven twee nachten in het basiskamp en helpen mee aan het schoonmaken van het gebied en op 29 mei nemen ze samen met Everest-bergbeklimmers deel aan een feestelijk diner.

De reis start op 19 mei en eindigt op 5 juni in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. De deelnemers wandelen tussen de 4 en 6 uur per dag en worden ingedeeld in groepen van maximaal 10, onder begeleiding van gidsen en dragers. Al de opbrengsten van de reis komen ten goede aan de lokale bevolking.

De reis kost 1450 dollar (ongeveer 1090 euro) en omvat onder meer het vervoer van het vliegveld naar het hotel, 4 overnachtingen in Kathmandu inclusief ontbijt, een rondleiding door de stad, entreegelden, verblijf onderweg en in het basiskamp, maaltijden en drank onderweg, het gebruik van materialen zoals een slaapzak, een afscheidsdiner en een Nepalese show op de laatste avond. (MS)

Op 29 mei 1953 bereikten Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay als eersten de top van de Mount Everest. Om dat te vieren organiseert Ace the Himalaya een 18-daagse expeditie naar het Everest-basiskamp. De deelnemers verblijven twee nachten in het basiskamp en helpen mee aan het schoonmaken van het gebied en op 29 mei nemen ze samen met Everest-bergbeklimmers deel aan een feestelijk diner. De reis start op 19 mei en eindigt op 5 juni in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. De deelnemers wandelen tussen de 4 en 6 uur per dag en worden ingedeeld in groepen van maximaal 10, onder begeleiding van gidsen en dragers. Al de opbrengsten van de reis komen ten goede aan de lokale bevolking. De reis kost 1450 dollar (ongeveer 1090 euro) en omvat onder meer het vervoer van het vliegveld naar het hotel, 4 overnachtingen in Kathmandu inclusief ontbijt, een rondleiding door de stad, entreegelden, verblijf onderweg en in het basiskamp, maaltijden en drank onderweg, het gebruik van materialen zoals een slaapzak, een afscheidsdiner en een Nepalese show op de laatste avond. (MS)