Facebook bron van ergernis op reis

Sociale media sites als Facebook en Twitter blijken tijdens een vakantie een bron van ergernis en zelfs ruzie.

Reisorganisatie World Ticket Center vroeg aan 500 reizigers of ze sociale media gebruiken tijdens hun vakantie. 42 procent gaf aan minstens één maal Facebook of Twitter te gebruiken, 58 procent mijdt deze sites juist.

Het grootste deel van de respondenten ervaart de sociale media als een stoorzender omdat hun partner of kinderen er te veel tijd aan besteden. Bij 21 procent van de reizigers bleek dit zelfs de oorzaak van een ruzie.

Van het aantal reizigers dat sociale media sites bekijkt tijdens vakantie post meer dan de helft ook daadwerkelijk iets over de vakantie. Een kwart van hen upload daarbij ook foto’s.

62% van de ondervraagden kondigt hun vakantieplannen aan op sociale media sites, wat overigens niet verstandig is volgens de politie. Er wordt geadviseerd om geen vakantiedetails te delen op Social Media vanwege het risico op woninginbraak, maar ondanks dit advies blijft meer dan de helft hun vakantiedetails toch online delen.

Op de vraag waarom ze zich niets aantrekken van dit advies antwoordde 39 procent ‘Ik heb mijn profiel op sociale media sites afgeschermd voor vreemden’, 32 procent ‘Mijn buren houden een oogje in het zeil’, 21 procent ‘Er verblijft iemand in mijn huis tijdens mijn vakantie’ en 8 procent ‘vindt dat het risico op een inbraak altijd aanwezig is’. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content