Extra voordelig naar de uitverkoop in Londen

In Londen beginnen de superkoopjes met kortingen tot 75 procent op 26 december. Het Britse pond staat op dit moment zo laag dat een citytrip naar Londen extra voordelig is.

Voor een reis naar Londen hoef je tegenwoordig niet diep in je zakken te tasten. Het Britse pond stond sinds de invoering van de euro nog nooit zo laag. Vandaag noteert het pond 1,08 euro, een jaar geleden was dat nog 1,40 euro. En in 2000 was dit zelfs 1,75 euro.

In Londen beginnen ze al extra vroeg met de solden en de grote ketens geven al vanaf de eerste dag kortingen tot 75 procent. Met Eurostar spoor je bovendien gemakkelijk in één dag heen en terug waardoor je op de kosten van een overnachting bespaart. Een reis naar Londen in januari kan je al voor 80 euro boeken.

Maar niet enkel de winkelliefhebbers zullen wild zijn van Londen, ook de cultuurliefhebber komen aan hun trekken. De belangrijkste musea, zoals British Museum, Victoria & Albert Museum en het Science Museum, openen dan gratis hun deuren. Of waarom ga je niet voor een typische afternoon tea in The Ritz? Of een rit op het reuzenrad London Eye?

Londen in een dag
Om het beste uit je dag te halen, kan je met de eerste trein richting Londen sporen die om 8.00 u lokale tijd aankomt. De laatste trein vanuit Londen vertrekt om 19.30 uur. De reis van en naar ieder Belgisch station naar Brussel-Zuid waar de Eurostar vertrekt is in je ticket inbegrepen.

De Eurostartreinen zullen rijden tijdens de periode tussen kerst en Nieuwjaar, behalve op 25 december, wanneer er geen enkele trein rijdt. Op 26 december rijden de treinen volgens de dienstregeling van zondag. Door werken in de Kanaaltunnel op 30 en 31 december, zullen de Eurostartreinen volgens een beperkte dienstregeling rijden.

Een overzicht van de laatste treinen op 24 en 31 december:

24 december
– De laatste trein vanuit Brussel naar Londen vertrekt om 17.59 u. (CET)
– De laatste trein vanuit Londen naar Brussel vertrekt om 16.30 u. (lokale tijd)

31 december
– De laatste trein vanuit Brussel naar Londen vertrekt om 18.29 u. (CET)
– De laatste trein vanuit Londen naar Brussel vertrekt om 16.40 u. (lokale tijd)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content