Extra veiligheidsmaatregelen op de bierfeesten in München

© Reuters

Op het jaarlijkse Oktoberfest in München zijn rugzakken dit jaar verboden en zal met een mobiele afsluiting gewerkt worden zodat bezoekers eventueel snel kunnen wegvluchten, zo heeft viceburgemeester Josef Schmid gezegd.

Minder dan een maand geleden werd Duitsland opgeschrikt door twee terreuraanslagen.

Het rugzakverbod omvat alle tassen waarin meer dan drie liter vloeistof kan. De mobiele afsluiting kan in 50 seconden ontmanteld worden, zodat bezoekers kunnen vluchten in noodsituaties, zei Schmid.

Hij voegde eraan toe dat op piekmomenten een 450-tal veiligheidsmensen tassen grondig zullen doorzoeken aan de ingangen van het Beierse bierfestival, dat op 17 september begint. “Het festivalterrein wordt geen hogeveiligheidszone, maar er zullen belangrijke veranderingen zijn die gevolgen hebben voor de bezoekers”, aldus de viceburgemeester.

Op 24 juli bracht een Syrische zelfmoordterrorist explosieven in zijn rugzak tot ontploffing aan een muziekfestival in Ansbach, in de Duitse deelstaat Beieren. Meer dan twaalf mensen raakten daarbij gewond. Het was één van de twee terreuraanslagen in Beieren die maand die door de terreurgroep IS (Islamitische Staat) werden opgeëist. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content