Expo met menselijke lichamen opent in België

© Reuters

Op 16 juni strijkt de tentoonstelling “The Human Body” met echte menselijke lichamen neer in Oostende. Begin volgend jaar verhuist de tentoonstelling naar Brussel.

Op 16 juni strijkt de tentoonstelling “The Human Body” met echte menselijke lichamen neer in Oostende. Begin volgend jaar verhuist de tentoonstelling naar Brussel.

In beeld: The Human Body

“The Human Body” biedt een driedimensionale inkijk in een reeks systemen – van huid tot botten, van kop tot teen – en wil daarmee helpen om met meer kennis van zaken beslissingen te nemen over gezondheid en levensstijl. “Het is een educatievere en toegankelijkere expo dan vergelijkbare expo’s in het verleden”, luidt het.

De expo stelt meer dan 150 specimens van volledige lichamen en lichaamsdelen tentoon in negen per onderwerp onderverdeelde galerijen.

De tentoonstelling kwam tot stand onder leiding van de Chinees Hong Jin Sui van het Chinese Dalian Hoffen Biotechnique Laboratory, een laboratorium dat zich toelegt op onderzoek en innovatie in plastinatietechnieken. Hong is een leerling van de Duitse professor Gunther Von Hagens, die eerder naar België kwam met “Körperwelten”.

Lichamen van ter dood veroordeelden?

De expo was eerder al in de VS en Ierland te zien en daar was twijfel gerezen over de herkomst van de lichamen. Het is volgens sommige experts niet ondenkbaar dat de geplastineerde lichamen afkomstig zijn van ter dood veroordeelden in China.

Volgens de organisatoren werden de lichamen “in overeenstemming met de Chinese wet” gedoneerd aan het Dalian Hoffen Biotechnique Laboratory.

“The Human Body Exhibition” vindt van 16 juni tot 9 september plaats in het Kursaal van Oostende en van 7 februari tot 9 juni 2013 in de Beurs in Brussel. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content