Op dit moment vinden nog grenscontroles plaats in Brussel-Zuid en moeten de passagiers daar ook overstappen. Dat behoort vanaf de dienstregeling 2020 tot het verleden, zo heeft de Nederlandse staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol aangekondigd in het parlement.

Broekers-Knol heeft een akkoord hierover bereikt met België, Frankrijk en Groot-Brittannië. De Nederlandse spoorwegmaatschappij en Eurostar moeten nog wel een aantal maatregelen nemen om de rechtstreekse verbinding mogelijk te maken, aldus de bewindsvrouw. Een brexit zonder een akkoord kan nog wel voor problemen gaan zorgen.

Het Nederlandse parlement had er op aangedrongen om snel een directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen mogelijk te maken. Dat moet zorgen dat er minder gevlogen wordt op deze route.

Op dit moment vinden nog grenscontroles plaats in Brussel-Zuid en moeten de passagiers daar ook overstappen. Dat behoort vanaf de dienstregeling 2020 tot het verleden, zo heeft de Nederlandse staatssecretaris voor Justitie en Veiligheid Ankie Broekers-Knol aangekondigd in het parlement. Broekers-Knol heeft een akkoord hierover bereikt met België, Frankrijk en Groot-Brittannië. De Nederlandse spoorwegmaatschappij en Eurostar moeten nog wel een aantal maatregelen nemen om de rechtstreekse verbinding mogelijk te maken, aldus de bewindsvrouw. Een brexit zonder een akkoord kan nog wel voor problemen gaan zorgen. Het Nederlandse parlement had er op aangedrongen om snel een directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen mogelijk te maken. Dat moet zorgen dat er minder gevlogen wordt op deze route.