Eurostar: bellen in de tunnel kan binnenkort

© Reuters

De passagiers van de Eurostar kunnen vanaf juli telefoneren in de spoorwegtunnel onder het Kanaal.

De passagiers van de Eurostar kunnen vanaf juli telefoneren in de spoorwegtunnel onder het Kanaal. Dat meldt de Britse krant The Daily Telegraph.

Een Frans bedrijf ontwikkelde een systeem om de tunnel te verbinden met het telefonienetwerk, zo bericht de krant zonder de naam van de firma te noemen. De dienst zou operationeel moeten zijn voor de Olympische Spelen in Londen, die plaatsvinden van 27 juli tot 12 augustus.

Eurotunnel en vier operatoren van mobiele telefonie zouden deze maand in Frankrijk een officieel akkoord tekenen, in aanwezigheid van de Franse minister van Industrie, Eric Besson.

Eurotunnel bevestigde de informatie niet, maar preciseerde wel “zich momenteel over het dossier te buigen”. “De klanten vragen vandaag hun mobiele telefoons te kunnen gebruiken, waar ze ook zijn. Wij willen ons ervan verzekeren dat we een even goede service leveren als de andere vervoersmaatschappijen”, luidde het.

De oversteek onder het Kanaal tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk duurt momenteel 35 minuten, maar zal binnenkort teruggebracht worden tot 30 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content