Europese culturele hoofdsteden Mons en Pils gaan samenwerken

© Thinkstock

De steden Pilsen in Tsjechië en Bergen in Henegouwen zijn uitgeroepen tot de Europese Cultuurhoofdsteden van 2015 en gaan samenwerken om het project een succes te maken.

Via het memorandum wordt een kader gecreëerd om in de jaren 2014 en 2015 samen te werken voor wat de voorbereiding van het project Cultuurhoofdstad betreft. Het gaat concreet om projecten rond podiumkunsten en muziekvormen, nieuwe technologieën en jeugd, in het bijzonder rond jongeren in de beide steden die in 2015 20 jaar zullen worden.

Voor de stad Pilsen tekende burgemeester Martin Baxa en voor Bergen waarnemend burgemeester Nicolas Martin. Deze laatste zei dat er al informele contacten en uitwisselingen waren geweest tussen de twee steden, maar de ondertekening van het samenwerkingsakkoord is het eerste officiële en symbolische teken van de goede verstandhouding.

Elk jaar worden twee Europese steden uitgekozen die de titel van Europese Cultuurhoofdstad mogen voeren. Bergen en Pilsen volgen de steden Umea (Zweden) en Riga (Litouwen) op die de titel dit jaar toegewezen kregen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content