De impact van de Europese cruise industrie op de Europese economie is vorig jaar weer gegroeid, zo blijkt uit cijfers van de Europese Cruise Council. In 2011 steeg de bijdrage aan de Europese economie zelfs tot een recordhoogte van € 36.7 miljard.

De meeste cruiseschepen worden gebouwd op Europese scheepswerven en zij profiteren dan ook het meest van de groei van de cruise industrie. Volgens het ECC rapport leveren zij de komende vijf jaar 24 nieuwe schepen aan wereldwijd opererende cruisemaatschappijen met een totale capaciteit van 67.000 passagiers en een waarde van meer dan € 12 miljard.

Daarnaast is Europa een belangrijke bestemming voor cruisepassagiers en schepen uit de gehele wereld, waardoor veel in toerisme wordt geïnvesteerd en uitgegeven. Ongeveer 5.6 miljoen passagiers startten hun cruisevakantie vorig jaar in een Europese haven, een toename van 7.1 procent. De industrie creëerde banen voor 315.000 mensen door heel Europa, tegen het jaar ervoor 308.000. (RDM)

De impact van de Europese cruise industrie op de Europese economie is vorig jaar weer gegroeid, zo blijkt uit cijfers van de Europese Cruise Council. In 2011 steeg de bijdrage aan de Europese economie zelfs tot een recordhoogte van € 36.7 miljard. De meeste cruiseschepen worden gebouwd op Europese scheepswerven en zij profiteren dan ook het meest van de groei van de cruise industrie. Volgens het ECC rapport leveren zij de komende vijf jaar 24 nieuwe schepen aan wereldwijd opererende cruisemaatschappijen met een totale capaciteit van 67.000 passagiers en een waarde van meer dan € 12 miljard. Daarnaast is Europa een belangrijke bestemming voor cruisepassagiers en schepen uit de gehele wereld, waardoor veel in toerisme wordt geïnvesteerd en uitgegeven. Ongeveer 5.6 miljoen passagiers startten hun cruisevakantie vorig jaar in een Europese haven, een toename van 7.1 procent. De industrie creëerde banen voor 315.000 mensen door heel Europa, tegen het jaar ervoor 308.000. (RDM)