Wie in de Europese Unie woont, mag voortaan zonder visa naar zes landen in de Caraïben en de Indische Oceaan reizen. De inwoners van die landen, Antigua en Barbuda, de Bahama's, Saint Kitts en Nevis, Mauritius, Barbados en de Seychellen, kunnen ook vrij naar de EU reizen.

De Europese Gemeenschap heeft daartoe met die staten een akkoord ondertekend. Het akkoord, dat enkel geldt voor reizen van maximum drie maanden, is volgens de Europese Commissie het eerste in die zin.

Vicevoorzitter van de Commissie Jacques Barrot hoopt dat de contacten tussen mensen "van beide kanten" zo kunnen verbeteren. Elk jaar reizen ongeveer 800.000 Europeanen naar de zes voornoemde (ei)landen.

Wie in de Europese Unie woont, mag voortaan zonder visa naar zes landen in de Caraïben en de Indische Oceaan reizen. De inwoners van die landen, Antigua en Barbuda, de Bahama's, Saint Kitts en Nevis, Mauritius, Barbados en de Seychellen, kunnen ook vrij naar de EU reizen.De Europese Gemeenschap heeft daartoe met die staten een akkoord ondertekend. Het akkoord, dat enkel geldt voor reizen van maximum drie maanden, is volgens de Europese Commissie het eerste in die zin.Vicevoorzitter van de Commissie Jacques Barrot hoopt dat de contacten tussen mensen "van beide kanten" zo kunnen verbeteren. Elk jaar reizen ongeveer 800.000 Europeanen naar de zes voornoemde (ei)landen.