Europeanen gaan niet op vakantie om mensen te leren kennen

© iStockphoto

Meer dan zestig procent van de Europeanen gaat niet op vakantie om mensen te leren kennen. Dat blijkt uit een enquete onder 4000 deelnemers uit 15 landen.

Meer dan zestig procent van de Europeanen gaat niet op vakantie om mensen te leren kennen. Dat blijkt uit een enquete onder 4000 deelnemers uit 15 landen, uitgevoerd door de sociale website Twoo.

Slechts 15 procent van de vakantiegangers gaat doelbewust op zoek naar nieuwe vrienden. En 1 op 10 hoopt stiekem zelfs op een romantisch vakantieavontuurtje.

Dat wil niet zeggen dat Europeanen zich asociaal gedragen op vakantie. Net niet de helft (42%) sluit wel degelijk nieuwe vriendschappen, al bestempelen ze die eerder als oppervlakkig. Na hun verlof houden ze vooral contact via internet (54%).

En dan is er nog de 7% die toegeeft achteraf niets meer te willen horen van hun vakantievrienden. De minst sociale Europese vakantiegangers zijn te vinden in Nederland: 46% van onze noorderburen zegt niet op verlof te gaan om nieuwe mensen te leren kennen.

Vakantiekriebels

Op vakantie kan de vonk ook wel eens overslaan. Ruim 4 op 10 Belgen zegt dat ze al eens een vakantieliefje hadden. Maar als het op romantiek aankomt, dan doet niemand het beter dan de Italianen. Zij hebben van alle Europeanen al de meeste vakantieavontuurtjes achter de rug: 18% zegt tussen 3 en 5 liefjes op verlof gehad te hebben.

Algemeen hebben mannen meer vakantieliefjes dan vrouwen. Opvallend is wel dat net vooral mannen (36% tegenover 27% van de vrouwen) hopen dat die vakantieromance het begin is van een langdurige relatie. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content