Europa-park voor de derde keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld

© GF

Voor de derde keer op rij heeft Europa-Park in Duitsland de ‘Golden Ticket Award’ voor het beste attractiepark ter wereld ontvangen. De verkiezing werd voor de 19e keer georganiseerd door het internationale vakblad ‘Amusement Today’. Een wereldwijde jury van experts en fans op het gebied van attractieparken en achtbanen konden hun stem uitbrengen om in de verschillende categorieën de nummers 1 aan te wijzen.

De verkiezing van de ‘Golden Ticket Awards’ wordt elk jaar georganiseerd door het maandelijkse vakblad ‘Amusement Today’. De redactie doet daarvoor een beroep op experts uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de verschillende categorieën.

De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Na 2014 en 2015 kreeg Duitslands grootste attractiepark ook dit jaar de meeste punten. De jury prees met name de mix van de verschillende attracties voor jong en oud, het showprogramma van 23 uur per dag, de gedetailleerde thematisering, de prima horeca en de bijzondere themahotels.

Speciale vermelding kreeg het ‘virtual reality’-aanbod dat Europa-Park als eerste park ter wereld introduceerde. Onder de noemer ‘Coastiality’ kan men nu twee achtbanen rijden en met een VR-bril gelijktijdig door virtuele werelden suizen.

Europa-Park is dit seizoen nog geopend tot en met 5 november 2016, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 44,50 Euro, kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 38,50 Euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content