Europa-Park uitgeroepen tot het beste pretparkvakantie voor kinderen

© Europa Park

Kids Vakantiegids en Zoover Vakantiebeoordelingen onderscheiden jaarlijks de meest kindvriendelijke pretparkvakanties van Europa. Uniek aan dit initiatief is dat er wordt gelet op de beoordelingen en (kinder)faciliteiten zowel van het park, als van de eigen accommodatie of accommodatie in de omgeving.

Europa-Park met hotel Colosseo won voor het vierde jaar op rij de ‘Kids PretparkTip! -Award’ voor Europa’s beste pretparkvakantie.

Het kids PretparkTip! Keurmerk is in 2012 ontstaan om te achterhalen waar gezinnen met kinderen de ideale pretparkvakantie beleven. Ieder jaar worden alle pretparken in Europa beoordeeld op aanwezige (kinder)faciliteiten en het Zoover-cijfer. De worden gecombineerd met de scores van de eigen hotels of vakantieparken en accommodaties in de buurt.

Europa-Park scoort op beoordelingssite Zoover maar liefst een 9,2 als totaalcijfer, Hotel Colosseo eveneens een 9,5 op kindvriendelijkheid. Het zijn de hoogste punten op Zoover en Europa-Park is daarmee een van de beste adressen voor een pretparkvakantie in Europa. Europa-Park en Colosseo voeren de lijst al voor het vierde jaar aan.

Europa-Park uitgeroepen tot het beste pretparkvakantie voor kinderen
© Europa Park

Samen met de andere vier themahotels van Europa-Park nam hotel Colosseo onlangs ook nog een andere award in ontvangst. Beoordelingssite Tripadvisor publiceerde een lijst met de beste familiehotels in Duitsland. Europa-Park nam hier de 1e, 2e, 3e, 6e en 7e plaats in.

Europa Park: het grootste attractiepark in Duitsland

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud en aan de rand van de Elzas. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor scoort het park hogere cijfers dan de bekende parken en is daarom niet voor niets meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa.

In het park zijn 13 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod.

Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst elf. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 6 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan 5 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content