Europa-Park opent nieuw themagebied: Ierland

© GF

In Europa-Park kun je een rondreis maken door 13 verschillende Europese landen. In het voorjaar van 2016 komt daar een 14e land bij: Ierland.

Het ‘groene eiland’ krijgt in Europa-Park maar liefst drie nieuwe familie-attracties, een enorme speelhal en enkele restaurantjes waar typisch Ierse hapjes en drankjes geserveerd worden.

Loop je nu nog van een Spaanse arena via een Zwitsers bergdorpje naar een Italiaans pleintje, in 2016 kun je op een rondreis door Europa ook een bezoek brengen aan het groene Ierland. Tussen Frankrijk en Engeland, op het vroegere terrein van “Kinderwereld” zal in het voorjaar een idyllisch Iers vissersdorpje verrijzen.

Naast de bestaande buitenattracties komen er ook drie nieuwe attracties bij: een schommelschip, een kinderachtbaan en een tractorrit. In Ierland komt eveneens een grote overdekte speelhal waar de kleine bezoekers kunnen spelen en ravotten. De ouders kunnen dan proeven van de typische gerechten van Ierland.

Later in het seizoen zal ook nog een Luxemburg-plein geopend worden. De jaarlijks wisselende tentoonstelling in het stationsgebouw van de 73 meter hoge achtbaan “Silver Star” draait dit jaar om het thema ‘Formule 1’. In de hal zullen onder de noemer “Won World” enkele bolides tentoongesteld worden.

Grenzeloos en grenzenloos genieten

In de 14 Europese themagebieden ziet men niet alleen kenmerkende bouwstijlen uit de verschillende landen, ook kan men er genieten van de typische gerechten uit ieder land. Komend seizoen wordt het aanbod verder uitgebreid.

Naast de toevoegingen in het nieuwe themagebied, wordt het voormalige “Colonial House” verbouwd tot restaurant “Spices” waar gasten hapjes uit verschillende wereldkeukens voorgeschoteld krijgen. Nederlanders zullen zich met de komst van een poffertjesrestaurant nog meer thuis voelen in het Hollands themagebied. In Holland zal ook nog een frietkraam openen.

Over het Europa-Park

Europa-Park opent haar poorten weer op 19 maart 2016. Het zomerseizoen duurt tot en met 6 november. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur, maar kan op drukkere dagen langer openblijven. De toegangsprijs voor een volwassene bedraagt 44,50 Euro, kinderen (4-11 jaar) betalen 38,50 Euro. Een tweedagenkaart kost 84 resp. 72,50 Euro.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Het is meerdere malen uitgeroepen tot beste park van Europa.

In het park zijn 14 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan honderd attracties en shows. Vooral ahtbaanliefhebbers komen er aan hun trekken. Ze kunnen kiezen uit dertien verschillende banen.

Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 23 uur show op het programma. Aan de rand van het park staan vijf bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content