Ethiopian Airlines introduceert vluchten volledig bestuurd door vrouwen

© Ethiopian Airlines

Een vlucht volledig bemand door vrouwen? Dat introduceert de prestigieuze Ethiopische luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines vanaf 19 november: ‘Het is een eer om zulke competente vrouwen aan de slag te zien.’

Vanaf 19 november geeft de Ethiopische luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines de controle van alle passagiersvluchten van de hoofdstad, Addis Abeba, naar Bangkok en Thailand over aan vrouwen. Aan boord zal al het personeel, van de piloten tot de luchtverkeerleiders, vrouwelijk zijn. Op die manier wil Ethiopian Airlines de genderverhouding in het bedrijf, dat nu 30% vrouwen tewerkstelt, gelijktrekken.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tewolde Gebremariam, de CEO van het bedrijf, sprak over de historische zet: ‘Het is een grote eer om zulke competente vrouwen in elk aspect van het gebied van de luchtvaart aan de slag te zien. Wij willen gelijke kansen geven en dat ook portretteren. Hiermee wil Ethiopian Airlines ook jonge Afrikaanse vrouwen inspireren om een carrière in de luchtvaart na te streven. Vrouwen zijn op dit continent de meest onontgonnen bron.’

Ethiopian Airlines wil ook in de besluitvormende posities van het bedrijf meer vrouwelijke managers aan het werk. Met deze zet tilt Ethiopian Airlines de gendergelijkheid naar een hoger niveau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content