Esterel Caravaning in de Zuid-Franse plaats Saint-Raphaël is door de grootste Duitse en Nederlandse automobielclubs, de ADAC en ANWB, verkozen tot de beste camping in Europa.

De twee clubs samen hebben meer dan 22 miljoen leden en publiceren ieder jaar verschillende reisgidsen waarin ze duizenden campings beschrijven en een beoordeling geven.

Ze kijken daarbij naar vijf dingen: sanitaire voorzieningen, terrein, winkel- en eetvoorzieningen, zwemvoorzieningen et ontspanningsmogelijkheden. Camping Esterel behaalde in alle categorieën het maximaal aantal punten en mag zich daarmee verdiend de beste camping in Europa noemen.

Camping Esterel ligt in de Provence aan de voet van de Esterelbergen en op drie kilometer van het strand. Gasten kunnen er verblijven in hun eigen caravan of camper of een stacaravan huren. Ze kunnen onder andere gebruik maken van vijf zwembaden, de discotheek, manege en filmzaal. Iedere dag en avond wordt er gezorgd voor animatie, zowel voor kinderen als voor volwassenen. (MS)

Esterel Caravaning in de Zuid-Franse plaats Saint-Raphaël is door de grootste Duitse en Nederlandse automobielclubs, de ADAC en ANWB, verkozen tot de beste camping in Europa. De twee clubs samen hebben meer dan 22 miljoen leden en publiceren ieder jaar verschillende reisgidsen waarin ze duizenden campings beschrijven en een beoordeling geven. Ze kijken daarbij naar vijf dingen: sanitaire voorzieningen, terrein, winkel- en eetvoorzieningen, zwemvoorzieningen et ontspanningsmogelijkheden. Camping Esterel behaalde in alle categorieën het maximaal aantal punten en mag zich daarmee verdiend de beste camping in Europa noemen. Camping Esterel ligt in de Provence aan de voet van de Esterelbergen en op drie kilometer van het strand. Gasten kunnen er verblijven in hun eigen caravan of camper of een stacaravan huren. Ze kunnen onder andere gebruik maken van vijf zwembaden, de discotheek, manege en filmzaal. Iedere dag en avond wordt er gezorgd voor animatie, zowel voor kinderen als voor volwassenen. (MS)