Eropuit: drie tips voor een waanzinnige reis door het Himalayagebergte

© MIKE SWIGUNSKI FOR UNSPLASH
Veerle Helsen

Reisjournaliste Veerle Helsen trekt de wereld rond en speurt elke week naar de beste tips voor trips. Deze week zet ze de Himalaya in de kijker.

De boodschappersroute

Het koninkrijk Bhutan, in het oosten van het Himalayagebergte, heeft na zestig jaar de legendarische wandelroute Trans Bhutan Trail opnieuw geopend. De route werd vroeger gebruikt door boodschappers en handelaars, en slingert meer dan vierhonderd kilometer door het land, van het oosten naar het westen of omgekeerd. Het pad raakte in de jaren zestig in verval en werd decennialang gerenoveerd. Samen met de heropening is ook een nieuwe website gelanceerd, waar je dagtrips of langere wandeltochten kunt uitstippelen.

transbhutantrail.com

Logeren bij de maharadja

Karan Mahal is een nieuw boetiekhotel in de Kasjmirregio op de grens tussen Pakistan en India. De zeven kamers huizen in een voormalige zomerresidentie van een maharadja (Indiase vorst). Kristallen kandelaars, Indische tapijten en mahoniehouten bedden doen denken aan het prestigieuze verleden, net als foto’s van wereldleiders die hier ooit op bezoek kwamen. Ontbijt en diner zijn inbegrepen in de prijzen en eigenaars Vikramaditya Singh Kashmir en Chitrangada Raje staan nu al bekend om hun memorabele huisbereide etentjes.

337 euro per nacht voor een tweepersoonskamer, karanmahalsrinagar.com

© GF
Veelgevraagd

De kleinschalige Belgische reisorganisatie MyHimalaya is gespecialiseerd in reizen naar Bhutan, India, Tibet en Nepal, de landen in en rond de Himalaya. Je boekt er onder meer rondreizen door de uitlopers van de Himalaya of jeepsafari’s in Nepal. De website van de touroperator is recent vernieuwd en heeft een uitgebreide lijst FAQ’s, frequently asked questions, over deze landen en hoe je een trip best aanpakt.

myhimalaya.be

© SANJAY HONA FOR UNSPLASH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content