Er komen steeds meer toeristen naar Vlaanderen

© iStock

De eerste acht maanden van 2014 heeft toeristisch Vlaanderen circa 1 miljoen méér overnachtingen ontvangen dan in dezelfde periode in 2013. ‘Er komen niet alleen meer toeristen naar Vlaanderen, ze blijven ook langer.’

Het gaat weliswaar om voorlopige cijfers over slechts acht maanden, maar ze geven wel een erg positieve trend aan. De groei voor de eerste acht maanden van 2014 op het vlak van overnachtingen bedraagt 6 procent tegenover vorig jaar. De algemene stijging van de aankomsten in Vlaanderen ligt iets lager dan de overnachtingen. Er zit dus groei in het aantal bezoekers, maar nog meer groei in de duur van hun verblijf.

De relatieve stijging van de overnachtingen is het grootst in de kunststeden. Van de buurlanden stijgt het aantal bezoekers uit Verenigd Koninkrijk het sterkst, gevolgd door Duitsland en Frankrijk. ‘Hier spelen vooral de herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog een rol’, zegt Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen. ‘Die hebben enorm veel mensen uit Angelsaksische landen gelokt.’ (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content