Episch overnachten in Wales in een unieke pop-up cabin

© Epic Retreats

Wales viert in 2017 The Year of Legends. Onderdeel daarvan zijn de Epic Retreats: acht unieke pop-up cabins op drie verschillende plaatsen waar het uitzicht over het Welsche landschap op z’n mooist is.

Acht architecten uit de hele wereld tekenden de ontwerpen, telkens met de Welsche folklore en geschiedenis als thema. Zo kan je overnachten in een moderne versie van de grot van koning Arthur, in de voet van een rode draak of in een mijnhut.

De acht hutten staan telkens een maand op een locatie waar je normaal niet kan overnachten en trekken daarna naar een andere plaats. Alledrie de aspecten die kenmerkend zijn voor het Welsche landschap komen aan bod: de kust, de bergen en glooiende valleien.

De Epic Retreats starten hun reis in West Wales, gevolgd door de Llyn Peninsula en als laatste Snowdonia National Park. De gasten kunnen zelf op verkenningstocht gaan in de omgeving of deelnemen aan het speciaal samengestelde programma met uitgekiende activiteiten en maaltijden van lokale specialiteiten. Iedere cabin biedt plaats aan twee gasten en heeft telkens een eigen keuken en badkamer. Voor alle gasten samen is er een gemeenschappelijke zone met barbecue. Er is 24 uur per dag iemand aanwezig om de gasten behulpzaam te zijn.

Merlijn achterna

Tussen 5 juni en 3 juli strijken de cabins neer in West Wales waar je je kan onderdompelen in duizenden jaren geschiedenis en op zoek gaan naar Camelot en in de voetsporen kan treden van de tovenaar Merlijn en de schuchtere Lady of the Lake. Tijdens wandeltochten zal je zeker dieren op je pad treffen en ’s avonds kan je je te goed doen aan lokale lekkernijnen en drankjes waaronder prijswinnende kazen en een glas gin.

Ontwaken op het strand

De tweede plaats waar de Epic Retreats heen reizen is de prachtige Llyn Peninsula waar de gasten op het perfecte, verlaten strand overnachten. Je wordt wakker met zicht op de spectaculaire kust. Overdag kan je wandelen over het beroemde Wales Coast Path, een boottocht maken naar Bardsey Island waar volgens de legende Koning Arthur begraven ligt en wandelen in Snowdonia National Park waar de hoogste bergen in Engeland en Wales te vinden zijn.

Mythische berg

De cabins sluiten hun tocht door Wales af in Snowdonia National Park waar ze een plaats krijgen aan de voet van de Cadaris Idris, een berg omgeven met mythes. Zo zouden de meren er geen bodem hebben en zou de berg het jachtgebied zijn geweest van Gwyn ap Nudd en zijn honden Cwn Annwn. Iedereen die deze honden hoorde huilen was gedoemd: de honden stalen de ziel en brachten het naar de onderwereld. Voor de gasten is het een unieke kans om te overnachten tussen de met legenden omgeven bergen en nabij de resten van het romantische Castell y Beze.

In totaal is er plaats voor slechts 200 reserveringen. De gasten kunnen telkens kiezen uit acht cabins:

Arthur’s Cave

Black Hat

Cabin in the Woods

Dragon’s Eye

Little Dragon

Miner’s Hut

Sky Hut

Slate Cabin

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content