De Iraanse economie krijgt momenteel harde klappen te verduren door Westerse sancties, opgelegd vanwege het nucleaire programma van Iran.

AirAsia schrapt binnenkort vier wekelijkse vluchten tussen Kuala Lumpur en Teheran. Ook BMI zal vluchten schrappen, nu de maatschappij volledig opgegaan is in British Airways. Klanten met een boeking zullen volledig vergoed worden. Ook het Georgische Georgian Airways zou plannen in die richting hebben, al is dat niet bevestigd door het bedrijf.

Een handvol grote Westerse luchtvaartmaatschappijen blijft evenwel vliegen op Teheran, zoals Lufthansa, Austrian Airlines, KLM en Alitalia.

De Iraanse economie staat onder druk door de Westerse sancties. Die hebben ook de werkloosheidsgraad en de inflatie in het land opgevoerd. Vorige week nog nam de waarde van de Iraanse munteenheid rial in een week tijd met circa 40 procent af. (Belga/MS)

De Iraanse economie krijgt momenteel harde klappen te verduren door Westerse sancties, opgelegd vanwege het nucleaire programma van Iran. AirAsia schrapt binnenkort vier wekelijkse vluchten tussen Kuala Lumpur en Teheran. Ook BMI zal vluchten schrappen, nu de maatschappij volledig opgegaan is in British Airways. Klanten met een boeking zullen volledig vergoed worden. Ook het Georgische Georgian Airways zou plannen in die richting hebben, al is dat niet bevestigd door het bedrijf. Een handvol grote Westerse luchtvaartmaatschappijen blijft evenwel vliegen op Teheran, zoals Lufthansa, Austrian Airlines, KLM en Alitalia. De Iraanse economie staat onder druk door de Westerse sancties. Die hebben ook de werkloosheidsgraad en de inflatie in het land opgevoerd. Vorige week nog nam de waarde van de Iraanse munteenheid rial in een week tijd met circa 40 procent af. (Belga/MS)