Engels hotel vervangt Bijbel door Fifty Shades Of Grey

© Getty images

In de klassiek ingerichte kamers van het Damson Dene hotel ligt niet langer de Bijbel in elk nachtkastje, maar wel de erotische bestseller Fifty Shades of Grey.

Wie tuk is op een stevige bijbelpassage van tijd tot tijd kan best niet afzakken naar het Britse Damson Dene Hotel in het Lake District. Daar hebben ze het heilige boek vervangen door de erotische bestseller Fifty Shades of Grey van de Britse auteur Erika Leonard James.

Over die gewaagde wissel heeft Jonathan Denby, de eigenaar van Damson Dene, maar liefst tien jaar goed nagedacht.

“Toen ik het hotel tien jaar geleden kocht van een methodistische groep wilde ik de Bijbel al vervangen. Maar een geschikt alternatief voor het heilige boek vinden, was moeilijk”, zegt Denby aan de Amerikaanse nieuwszender NBC.

“Ik heb lang gedacht aan Atlas Shrugged van Ayn Rand. Maar aangezien iedereen Fifty Shades of Grey aan het lezen is, vind ik het sympathiek om dat boek aan onze gasten ter beschikking te stellen. Zeker voor de gasten die te schuw zijn om het boek zelf te kopen gezien de reputatie van de trilogie.”

Beroering

Fifty Shades of Grey is het eerste deel van een trilogie over de relatie van universiteitsstudente Anastasia Steele met jonge zakenman Christian Grey. Het boek staat bekend om de vele expliciete beschrijvingen van erotische scènes doorspekt met BDSM-praktijken.

Dat de boekenwissel in dit bescheiden Britse driesterrenhotel voor enige beroering zorgt tot over de Atlantische oceaan vinden wij – met onder andere Ezechiël 23, Genesis 19: 30-38 en natuurlijk het Hooglied van Salomo indachtig – nogal hypocriet. (gadling, LG)

Luister hier naar het Hooglied van Salomo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content