De Twelve Apostles, de kalkstenen rotsblokken die uit de zee oprijzen langs de zuidkust van Australië, zijn nog met zeven nadat opnieuw een van de rotsblokken in elkaar gestort en door de zee verzwolgen is.

De populaire attractie die langs de Great Ocean Road ligt, wordt jaarlijks door duizenden toeristen op de gevoelige plaat vastgelegd.

Een woordvoerster van de toeristische dienst van de deelstaat Victoria bevestigde het nieuws maar twijfelt er niet aan dat de aantrekkingskracht van de rotsformatie ongeschonden blijft: "Het zullen altijd de Twelve Apostles blijven. Het is uniek, ongeacht hoeveel Apostles er ook komen of gaan", luidde het.

De vorige keer dat een van de Twelve Apostles in zee stortte, was in juli 2005. In juni dit jaar stortte ook een andere rotsformatie in de buurt, de Island Archway, in elkaar. Volgens geologen zullen alle rotsblokken op termijn verdwijnen door erosie.

De Twelve Apostles, de kalkstenen rotsblokken die uit de zee oprijzen langs de zuidkust van Australië, zijn nog met zeven nadat opnieuw een van de rotsblokken in elkaar gestort en door de zee verzwolgen is.De populaire attractie die langs de Great Ocean Road ligt, wordt jaarlijks door duizenden toeristen op de gevoelige plaat vastgelegd.Een woordvoerster van de toeristische dienst van de deelstaat Victoria bevestigde het nieuws maar twijfelt er niet aan dat de aantrekkingskracht van de rotsformatie ongeschonden blijft: "Het zullen altijd de Twelve Apostles blijven. Het is uniek, ongeacht hoeveel Apostles er ook komen of gaan", luidde het.De vorige keer dat een van de Twelve Apostles in zee stortte, was in juli 2005. In juni dit jaar stortte ook een andere rotsformatie in de buurt, de Island Archway, in elkaar. Volgens geologen zullen alle rotsblokken op termijn verdwijnen door erosie.