Emirates gaat vliegen op Zaventem

Luchtvaartmaatschappij Emirates doet binnenkort de luchthaven van Zaventem aan.

De maatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft immers de slots gekregen waardoor ze vanaf halfweg augustus 2014 dagelijks vluchten mag verzorgen vanuit Brussel naar thuisbasis Dubai. Dat schrijft La Libre Belgique.

Voor de komst naar Zaventem moet Emirates nog een formaliteit vervullen. De maatschappij moet nog de trafiekrechten krijgen, waardoor ze kan landen op Zaventem. Ryanair moest dat niet doen omdat de lagekostenmaatschappij een Europese onderneming is. Etihad, dat al jaren vanop Zaventem vliegt, is eveneens afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten.

“We zullen moeten zien hoe de twee maatschappijen de trafiekrechten verdelen. Dat is een politieke beslissing die afhangt van de bilaterale akkoorden tussen België en de Verenigde Arabische Emiraten”, luidt het bij Brussels Airport. Emirates en Etihad zijn evenwel samen actief op tal van Europese luchthavens zonder dat dit problemen met zich meebrengt.

Brussel is één van de zeldzame Europese hoofdsteden waar Emirates niet op vliegt. Vanuit de hub Dubai doet de maatschappij 140 bestemmingen wereldwijd aan. Na Qatar Airways en Etihad wordt ze de derde maatschappij uit de Golf die vluchten van een naar Zaventem verzorgt. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content