El Gouna viert en groeit

De Egyptische vakantiebestemming El Gouna viert dit najaar haar twintigste verjaardag.

Van 27 november tot 1 december worden gasten er getrakteerd op een apart feestprogramma. De badplaats, met haar 10km strand aan de Rode Zee, staat bekend om de vele watersportmogelijkheden, maar ook om zijn ontstaansgeschiedenis. El Gouna verrees pas eind jaren tachtig op woestijnland.

Projectontwikkelaar Orascom Hotels & Development wil het grootste toerismeproject in zijn portfolio (volgens sommigen een model voor eco-vakanties) nu exporteren naar landen als Zwitserland en Oman.

Ondanks de 14 hotels in diverse categorieën en de vele tweede woningen vormt El Gouna almaar meer een volwaardige stad. Zo beschikken de 15.000 inwoners (40 procent Egyptenaren) onder meer over een ziekenhuis, een bibliotheek, kinderopvang en een internationale school.

Als uithangbord van het Green Star-label, een ecologisch keurmerk voor de Egyptische hotelsector, is El Gouna ’s lands groenste vakantieoord.

Geïnteresseerde Belgen — ons land staat mee in de bezoekerstopvijf — vinden er weldra vier nieuwe hotels, een derde jachthaven en een tweede golfterrein.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content