Eiffeltoren opent verdieping met glazen vloer

© AFP

Parijs is een belangrijke attractie rijker: een glazen vloer op de eerste verdieping van de Eiffeltoren.

Deze ecologische, glazen vloer bevindt zich op een hoogte van 57 meter en biedt de bezoekers een mooi uitzicht op de toeristen die beneden hen staan te wachten en op het park rondom de beroemde toren.

De eerste verdieping werd door toeristen tot nu toe over het hoofd gezien omdat ze meteen doorgingen naar het uitkijkplatform op 325 meter hoogte. Daar komt nu hopelijk verandering in.

Behalve de nieuwe vloer kreeg de eerste verdieping ook nieuwe winkels, restaurants en een museum waar de 125-jarige geschiedenis van de toren wordt getoond. Het platform is ook toegankelijk voor bezoekers die slecht ter been zijn.

De nieuwe gebouwen zullen voor een deel hun eigen energie produceren door gebruik te maken van windmolens en zonnepanelen en de toiletten zullen werken met regenwater.

De renovatie kostte 30 miljoen euro en duurde twee jaar. Maar dat wil niet zeggen dat de Eiffeltoren nu klaar is. Het werk aan de Iron Lady houdt nooit op. De toren moet bijvoorbeeld om de zeven jaar volledig geverfd worden. Maar de Eiffeltoren trekt dan ook zo’n zeven miljoen bezoekers per jaar. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content