Efteling uitgeroepen tot het beste pretpark, Pairi Daiza beste dierenpark

© Thijs Kinkhorst, Wikicommons

De Efteling is op de vijfde editie van de Diamond Theme Park Awards, de Oscars van de pretparken, verkozen tot het beste pretpark van België en Nederland.

De uitreiking vond plaats in het dierenpark Pairi Daiza, dat overigens werd uitgeroepen tot mooiste pret- of dierenpark. Meer dan 45.000 bezoekers brachten hun stem uit in 19 verschillende categorieën.

Beste pretpark van België is Plopsaland De Panne. Walibi in Waver kreeg dan weer de prijs voor meest spectaculaire park. Het pretpark Bellewaerde is het park met de beste dienstverlening.

Vielen nog in de prijzen: Anubis the ride in Plopsa (beste attractie), het mooiste dierenverblijf is dat van de reuzenpanda’s en het mooiste geboortemoment was dat van de uilenkopmeerkat in de Antwerpse Zoo.

Diamond ThemePark Awards is een initiatief van Parkworld.be – Zoo.be en Pretparkbeest.be, twee pret- en dierenparken gerelateerde fansites. Via voorgestelde nominaties van een vakjury kunnen liefhebbers een stem uitbrengen op hun favorieten. De vakjury bestaat uit diverse fansites met een sterke reputatie, verschillende personen met een jarenlange ervaring in de pretparkwereld en de dierenparkwereld, dit jaar versterkt met enkele internationale sterren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content