Efteling presenteert Raveleijn

Op 8 april opent de Efteling voor het eerst de poorten van de magische stad Raveleijn voor het publiek.

Op 8 april opent de Efteling voor het eerst de poorten van de magische stad Raveleijn voor het publiek.

De imposante stad Raveleijn vormt het decor voor een spectaculaire parkshow over vijf kinderen die uitgroeien tot ruiters te paard. Ze hebben elkaar en hun eigen talenten nodig om de strijd aan te gaan met de wrede overheerser van de stad.

Nader kennis maken met het verhaal van Raveleijn, dat geschreven werd door de Efteling en Paul van Loon, kan al eerder. Raveleijn is vanaf nu ook online te beleven op hyves. Vanaf 26 februari wordt de TV serie Raveleijn uitgezonden door RTL 4 en in maart verschijnt het boek van de hand van Paul van Loon. Een speciale online game gaat vanaf 16 april live.

Er is ruim 2 jaar gewerkt aan het verhaal achter de parkshow, waarin paarden en echte raven een hoofdrol spelen. De onheilspellende raven zetten direct de toon voor een spannend verhaal dat natuurlijk, zoals het in de Efteling hoort, een duidelijke moraal heeft. Het gaat over samenwerken en je eigen talenten leren gebruiken. Het is voor het eerst dat een Efteling-verhaal zo multimediaal wordt aangepakt.

Er zijn vijf à zes voorstellingen per dag in een enorme openluchtarena die plaats biedt aan 1200 bezoekers. Ook vanaf de gaanderijen (terrassen) van de horecalocatie ‘het Wapen van Raveleijn’ kunnen de bezoekers de voorstelling zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content