Efteling krijgen nieuwe achtbaan

© Belga

Het Nederlandse pretpark De Efteling krijgt er in 2015 een nieuwe achtbaan bij. Het gaat om een zogeheten divecoaster, die een val van 37,5 meter maakt.

Het Nederlandse pretpark De Efteling krijgt er in 2015 een nieuwe achtbaan bij. Het gaat om een zogeheten divecoaster, die een val van 37,5 meter maakt.

Dat zegt Fons Jurgens, de directeur van het pretpark in Kaatsheuvel, in een interview met het Brabants Dagblad.

“Met de nieuwe achtbaan richten we ons ook op de 10- tot 15-jarigen”, aldus Jurgens. “Deze thrillride is een spannende aanvulling. Je valt 37 meter naar beneden, dus het is niet voor iedereen. Er zal natuurlijk een bijzonder verhaal bij verteld worden.”

Meer nieuwigheden

De wildwaterbaan Piraña een flinke opknapbeurt gekregen met veel aandacht voor het thema de Incacultuur. Aan de ingang staat nu bijvoorbeeld een grote Incapoort en vanuit twee afgodsbeelden kunnen toeschouwers de gasten in de Piraña natspuiten.

Daarnaast komt de Efteling met een nieuwe watershow: de Tweede Efteling Symfonie, een 12 minuten durend muzikaal schouwspel in de Vonderplas van de Efteling. Meer dan 200 fonteinen met muziek, vuur en licht beelden de bekende Efteling avonturen uit.

Ook het vakantiepark Bosrijk wordt uitgebreid en groeit van 1.150 bedden naar 1.550 bedden.

In totaal investeert het park 36 miljoen euro in de achtbaan en het vakantiepark. De Efteling mikt op 5 miljoen bezoekers in 2020. Vorig jaar waren het er nog 4,15 miljoen. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content