Efteling en Walibi Belgium bekroond tot beste pretparken

De Vliegende Hollander © De Efteling

De Efteling in Nederland en Walibi Belgium zijn de grote winnaars van de Diamond Theme Park Awards.

De Efteling in Nederland en Walibi Belgium zijn de grote winnaars van de Diamond Theme Park Awards, een jaarlijkse online poll over Belgische en Nederlandse attractieparken en dierentuinen. De prijzen werden voor de negende keer uitgereikt. Walibi Belgium schopte het onder meer tot beste Belgische pretpark, terwijl de Efteling onder andere de prijs voor Beste Pretpark van de Lage Landen kreeg.

Verder werd Walibi Belgium in eigen land bekroond als Meest Sensationele Park en kreeg de attractie Pulsar een prijs als beste waterattractie.

Walibi
Walibi© Walibi

Binnen de Lage Landen viel de Efteling dan weer het meest in de prijzen. Naast Beste pretpark schopte het ook tot meest Kindvriendelijke Familiepark. Verder werden ook zijn attracties De Vliegende Hollander (beste waterattractie) en Symbolica (beste attractie) bekroond.

Andere winnaars zijn Plopsaland De Panne (meest kindvriendelijke familiepark uit België en beste rollercoaster voor de Anubis The Ride) en Pairi Daiza (mooiste dierenverblijf, mooiste geboorte en beste dierendemonstratieshow).

Ten slotte werden de Sledgehammer van Bobbejaanland verkozen tot beste attractie van België en Planckendael tot meest kindvriendelijke zoo van ons land.

De prijzen werden uitgereikt op basis van de stemmen van 46.845 pretparkfans en een professionele jury.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content