Eeuwenoud ritueel verboden in Spanje na protest dierenrechtenactivisten

© REUTERS

Na jarenlang protest van dierenrechtenactivisten is het gruwelijke doden van een stier tijdens een eeuwenoud volksfestival in het Noord-Spaanse stadje Tordesillas verboden. De deelregeringen van Castilië en León beslisten donderdag per decreet dat het doden van runderen op volksfeesten feitelijk niet meer is toegestaan.

Het bloedige ritueel van Tordesillas, waarvan de oorsprong teruggaat tot de Middeleeuwen, behoort tot de traditionele spektakels in Spanje, die door dierenrechtenactivisten bijzonder gehaat worden.

Op het Toro de la Vega, zoals het jaarlijkse feest heet, wordt een vechtstier vanuit de stad naar een veld gedreven en daar door lansiers bestreden en doodgestoken. Met het decreet moet een traditie uit de 16e eeuw aan de “cultuur en gevoeligheid van de 21ste eeuw” aangepast worden, zo luidde de motivering van de deelregeringen. Het stadsbestuur van Tordesillas moet nu beslissen of het ritueel in een aangepaste versie behouden blijft. De stier mag dan niet gedood worden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content