Eerste volwaardig wandelnetwerk in Oost-Vlaanderen

© Spotter2, Wikicommons

Toerisme Oost-Vlaanderen heeft in Ruien (Kluisbergen) het driehonderd kilometer lange wandelnetwerk “Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen” voorgesteld.

Toerisme Oost-Vlaanderen heeft in Ruien (Kluisbergen) het driehonderd kilometer lange wandelnetwerk “Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen” voorgesteld.

Wandelaars kunnen aan de hand van 152 knooppunten zelf hun route uitstippelen en voor het eerst wordt “augmented reality” via de smartphone in een Oost-Vlaams toeristisch project toegevoegd.

Het wandelnetwerk presenteert een mix van natuur en landschap, cultuur en geschiedenis in de vierhoek Kluisbergen-Oudenaarde-Brakel-Ronse. Aan de hand van 152 knooppunten wordt driehonderd kilometer samenhangende en in beide richtingen bewegwijzerde paden bewandelbaar.

De naam “Getuigenheuvels Vlaamse Ardennen” verwijst naar de heuvels die een restant zijn van de zeewerking, zowat zes miljoen jaar geleden.

Samen met het Agentschap voor Natuur en Bos werd een aanvullend wandelmagazine met reportages, tips en weetjes over het wandelnetwerk en de Vlaamse Ardennen uitgegeven.

Wandelaars met smartphone, uitgerust met internetverbinding en gps, kunnen op hun scherm extra informatie te zien krijgen. Het is de eerste keer dat in een Oost-Vlaams toeristisch project augmented reality wordt toegepast.

Bij het wandelnetwerk hoort een kaart op scheurvrij en waterdicht papier. Die is aan zes euro te koop bij de toeristische diensten van de Vlaamse Ardennen of bij Toerisme Oost-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content