Eerste toeristen zeggen reis naar Keulen af

© Ahgee, Wikicommons

De toeristische sector in Keulen is bezorgd na de massale agressie tegen vrouwen op oudejaarsnacht. De eerste toeristen hebben hun reis naar de Duitse stad al afgezegd.

Dat schrijft de Duitse krant Der Spiegel op basis van een bericht in Kölner Stadt-Anzeiger. “Het imago van Keulen heeft een deuk gekregen”, aldus Jozef Sommer, het hoofd van Köln-Tourismus.

De touroperators kregen talrijke telefoontjes en e-mails van bezorgde toeristen, en ook de vereniging van hotels en restaurants, die 1.500 zaken vertegenwoordigt, ziet de situatie somber in.

Volgens directeur Christoph Becker hebben niet enkel toeristen, maar ook zakenreizigers hun twijfels over de veiligheid in de stad. “Kleine criminaliteit is in Keulen altijd een probleem geweest, maar oudejaarsnacht heeft het negatieve imago nog versterkt”, zegt hij.

“Natuurlijk hebben de gebeurtenissen op oudejaarsnacht de goede reputatie van Keulen als beurs- en congreslocatie ernstig geschaad”, zegt ook beursorganisator Gerard Böse. “We krijgen veel vragen van bezorgde standhouders en bezoekers uit binnen- en buitenland.”

De incidenten tijdens oudejaarsnacht in Keulen, waarbij meer dan honderd vrouwen werden bestolen of aangerand, zijn al enkele dagen wereldnieuws. Daarenboven groeit de kritiek op de politie en de autoriteiten, die niet tijdig zouden hebben ingegrepen en de incidenten in het begin zouden hebben verzwegen. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content