Eerste hotel ter wereld gerund door robots opent in Japan

Japan heeft een primeur: op 17 juli opent daar het eerste hotel ter wereld dat gerund wordt door robots. Robots die eruit zien als mensen en glimlachen als mensen nemen de taken van het hotelpersoneel over: de receptie, het dragen van de bagage en schoonmaken. Ze reageren op uw vragen en informatie en werken altijd efficient en zijn altijd vriendelijk.Geen lange rijen meer voor de receptie want de gasten kunnen zelf in- en uit-checken, geholpen door robots wanneer ze vragen hebben.

Het hotel staat in het Nederlandse themapark Huis Ten Bosch in Nagasaki en heeft in eerste instantie 72 kamers, later uitgebreid tot 144. Het hotel maakt gebruik van de laatste technologische snufjes en zal zich in de loop van de tijd voortdurend blijven ontwikkelen. Vandaar de naam Henn Na Hotel wat ‘zich ontwikkelend’ hotel betekent.

Gasten hebben bijvoorbeeld geen hotelsleutels nodig, maar kunnen hun kamer binnen door gezichtsherkenning. Gasten die dat niet willen krijgen een kaartje. In hun kamer kunnen ze alle faciliteiten bedienen via een tablet. En dankzij een geavanceerd air-conditioning systeem is de temperatuur in de kamer altijd aangenaam zonder de vervelende bijwerkingen die air-conditioning vaak heeft.

Omdat er veel kosten bespaard worden door het gebruik van robots en zonne-energie zijn de kamers er ruimer dan in andere budgethotels. Voor een tweepersoonskamer betaalt u vanaf 95 euro inclusief ontbijt. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content