Eerste foto’s van het ijshotel in Jukkasjärvi

Al meer dan 25 jaar verrijst er ieder jaar bij het Zweedse plaatsje Jukkasjärvi een hotel volledig gebouwd van ijsblokken afkomstig uit de boven de Poolcirkel gelegen rivier Torne. Ieder jaar maken andere kunstenaars het ontwerp waardoor het telkens weer een verrassing is hoe het hotel, de bar en de kerk eruit zullen zien. De bouw start altijd in november en in december gaat het hotel open. Het ijshotel van dit jaar is zojuist geopend. De kerk wordt officieel op 25 december geopend.

Het ijshotel telt 65 kamers verdeeld in deluxe suites, art suites, ice rooms, snow rooms en group rooms. Bij het hotel hoort de Icebar die dit jaar de naam Boom! kreeg. De ontwerpers afkomstig uit Italie, Nederland en Bulgarije kozen ter ere van het 25-jarig jubileum van de bar, een fles champagne waar ijs uitspuit als thema.

Naast het hotel wordt ook ieder jaar een kerk gebouwd waar koppels uit de hele wereld naartoe trekken om te trouwen. Ook kunnen er kinderen gedoopt worden of huwelijksbeloften vernieuwd worden.

Dineren tenslotte kan in het Icehotel Restaurant, het enige gebouw dat niet van ijs wordt gemaakt, maar is gehuisvest in een traditioneel en gezellig houten gebouw. Gasten kunnen er terecht voor lokale specialiteiten.

Eind maart, wanneer de lente aanbreekt, sluit het hotel de deuren en verandert het langzaamaan weer in water. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content