Eerste beelden van de onlangs geboren neushoornbaby in Planckendael

© Jons Verhulst

Dierenpark Planckendael in Mechelen heeft woensdag de eerste beelden vrijgegeven van de neushoornbaby die er eind vorig jaar ter wereld kwam.

Net als bij olifantenbaby Qiyo het geval was, heeft het diertje een eigen webstek op Facebook gekregen waar zijn ontwikkeling de komende weken en maanden te volgen zal zijn. Voorlopig blijft de baby nog bij zijn mama in de stal en is hij dus nog niet te zien in het park. Hij heeft ook nog geen naam.

De kleine neushoorn woog bij zijn geboorte op 12 december al 60 kilogram en maakt het volgens Planckendael goed. Het gaat om het eerste kleintje van mama Karamat, die sinds eind 2012 in Planckendael verblijft en ingeschakeld is in het internationale kweekprogramma van de soort.

Eerste beelden van de onlangs geboren neushoornbaby in Planckendael
© Jons Verhulst

In de natuur leven nog amper 2.800 Indische neushoorns, aldus nog Planckendael, waarvan maar liefst 70 procent in één nationaal park. Dat maakt de soort erg kwetsbaar. Aangezien het kweken van neushoorns in dierentuinen bovendien niet eenvoudig is, wordt de geboorte als een belangrijk succes gezien.

Alle foto’s en informatie over de neushoornbaby valt terug te vinden op de Facebookpagina “Ava & haar neushoorn” van Planckendael, genoemd naar de symbolische meter van het diertje, het 12-jarige meisje Ava. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content