Dicht zijn in Zwitserland de Grote St. Bernhard-pas in het kanton Wallis, in Italië de Gavia-pas tussen Bormio en Ponte di Legno en in Frankrijk de Col d'Agnel in de Cottische Alpen. Dat deelde de Duitse automobielbond ADAC mee.

In de hogere gebieden vooral in Frankrijk had het enkele dagen geleden al gesneeuwd. Tot het eind van het jaar worden volgens ADAC meer dan 40 Alpendoorgangen gesloten, de wintersluiting duurt in de regel tot mei.

Eind oktober of begin november sluit onder andere de tolweg Timmelsjoch aan de Oostenrijks-Italiaanse grens. In Zwitserland vallen dan de slagbomen aan de Susten-, Furka- en San Bernardino-pas, in Frankrijk voor de Kleine St. Bernhard. De juiste periodes staan nog niet vast en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. (Belga/MS)

Dicht zijn in Zwitserland de Grote St. Bernhard-pas in het kanton Wallis, in Italië de Gavia-pas tussen Bormio en Ponte di Legno en in Frankrijk de Col d'Agnel in de Cottische Alpen. Dat deelde de Duitse automobielbond ADAC mee. In de hogere gebieden vooral in Frankrijk had het enkele dagen geleden al gesneeuwd. Tot het eind van het jaar worden volgens ADAC meer dan 40 Alpendoorgangen gesloten, de wintersluiting duurt in de regel tot mei. Eind oktober of begin november sluit onder andere de tolweg Timmelsjoch aan de Oostenrijks-Italiaanse grens. In Zwitserland vallen dan de slagbomen aan de Susten-, Furka- en San Bernardino-pas, in Frankrijk voor de Kleine St. Bernhard. De juiste periodes staan nog niet vast en zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. (Belga/MS)