Een vijfde van de nieuwe Nederlandse coronagevallen komt terug van vakantie

Een man wandelt door Montmartre © Getty

Van de mensen die afgelopen week in Nederland positief zijn getest op het coronavirus, zijn er 738 in de twee weken ervoor in het buitenland geweest. Dat is 18,4 procent van alle nieuwe gevallen. Zij hebben het virus mogelijk in het buitenland opgelopen, of hebben daar zelf misschien mensen besmet.

Iets meer dan een kwart was in Frankrijk, bijna een kwart was in Spanje. Verder waren meer mensen dan in voorgaande weken in Turkije en Malta. Sinds 1 juli werd het coronavirus vastgesteld bij 118 mensen die in Turkije waren en 64 van hen werden in de afgelopen week positief getest. Het aantal coronapatiënten dat in Malta is geweest, is in de afgelopen week meer dan verdubbeld naar 104. Bovendien waren opvallend veel besmette mensen in Aruba en Tsjechië op vakantie.

Een week geleden meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat 408 nieuwe positief geteste personen in de twee weken voor het begin van de ziekte in het buitenland waren. Ook toen waren Frankrijk en Spanje de voornaamste bestemmingen. (BTL, ALG, PLS, nl)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content