Het 443 hectare grote gebied Oude Kale ligt op het grondgebied van Merendree (Nevele), Vinderhoute (Lovendegem) en Drongen (Gent). Naast het eigenlijke valleigebied zijn ook aangrenzende akkers en weilanden opgenomen.

Volgens de Vlaamse Landmaatschappij is de vallei van de Oude Kale is één van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen. Tot voor kort was de vallei zo goed als niet toegankelijk voor de recreant, maar nu zijn er fiets- en wandelpaden aangelegd en oeverzones langs de Oude Kale, enkele zijwaterlopen en bruggetjes.

Het 443 hectare grote gebied Oude Kale ligt op het grondgebied van Merendree (Nevele), Vinderhoute (Lovendegem) en Drongen (Gent). Naast het eigenlijke valleigebied zijn ook aangrenzende akkers en weilanden opgenomen. Volgens de Vlaamse Landmaatschappij is de vallei van de Oude Kale is één van de best bewaarde landschappen van Oost-Vlaanderen. Tot voor kort was de vallei zo goed als niet toegankelijk voor de recreant, maar nu zijn er fiets- en wandelpaden aangelegd en oeverzones langs de Oude Kale, enkele zijwaterlopen en bruggetjes.