Winterdroom: zweven boven de skigebieden van het Montafon

© Montafon Tourismus GmbH, Stefan Kothner
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

19 oktober 2022, 06:00 Bijgewerkt op: 2 november 2022, 08:53

In het zuiden van Vorarlberg trakteert het Montafon je op idyllische winterverhalen. Skiërs, wandelaars en natuurliefhebbers worden hier in de watten gelegd. Maar het machtigste avontuur is een tandemvlucht over het berglandschap.

Misschien duurt het even voor je de witte wereld van het Montafon daar beneden in alle rust kunt bewonderen. Wie voor het eerst met een paraglider of parapente de vaste grond verlaat, voelt ongetwijfeld een shot adrenaline door zijn lijf razen. Maar al snel volgt het vertrouwen in de ervaren tandempiloot, die je glijscherm trefzeker bestuurt. Dan zweef je in alle veiligheid over onverzettelijke bergtoppen en wonderlijke winterlandschappen. Misschien zie je vanuit dit perspectief zelfs het skigebied, de wandelroute of rodelbaan liggen die morgen op je programma staat. Het is een overdonderende belevenis. Een tandemvlucht overtreft zonder enige twijfel elk uitzicht vanop een panoramaplatform.

Op de begane grond fonkelt de zon ijverig verder in de fijne poedersneeuw van het Montafon. Naast paragliden zijn hier nog veel andere manieren om actief van dit winterse natuurdecor te genieten. Vijf suggesties om het zuidelijkste dal van Vorarlberg te verkennen.

©Montafon Tourismus GmbH, Stefan Kothner

1. Skiën

De sneeuwzekere Montafon-regio bestaat uit vijf skigebieden, met 297 km geprepareerde pistes. Dat is goed voor veel variatie op elk skiniveau. Er zijn zalig brede pistes voor gezinnen, beginners en relaxte skiërs of boarders. Sportieve skiërs kunnen zich uitleven op zwarte pistes en wedstrijdparcours. Voor free- en funriders zijn er een snowpark en een apart freeridegebied.

2. Wandelen

Hoe simpel het ook is, wandelen blijft een prima manier om op ontdekking te gaan. Je hebt alleen de juiste stapschoenen en kleren nodig om door de winter betoverd te raken. In het Montafon komen drie bergketens samen en dat zorgt voor ontelbaar veel instagrammable panorama’s. Met een ruim aanbod van 290 km geëffende wandelpaden raak je nooit uitgekeken op sneeuwtapijten, dennenbossen en vergezichten. Elke stap in de knisperende sneeuw brengt meer rust en verbinding met de natuur.

3. Toerskiën

Nog nooit gaan toerskiën? Met speciale ski’s en stijgvellen stap je naar boven – het lijkt op een langzame, stevige bergwandeling. Daarna volgt een intense kick: je skiet een bijna onberoerde helling naar beneden, die je deels op eigen kracht hebt bedwongen. Het Montafon heeft een twintigtal toerskitochten uitgestippeld, zowel voor beginners als gevorderden. Erg sfeervol is toerskiën bij valavond: de kleuren van de zonsondergang maken langzaam plaats voor de lichtbundels van je hoofdlamp en de heldere sterrenhemel.

4. Sneeuwschoenwandelen

Op sneeuwschoenen krijgt wandelen een andere aantrekkingskracht. Dankzij deze ‘raketten’ kun je ook door diepe sneeuw op stap: door romantische bossen of hoogplateaus waar alleen dieren komen, langs landschappen waar geen enkele skilift meer zoemt.
In het Montafon zijn er maar liefst 150 km gemarkeerde routes voor sneeuwschoenwandelaars. Je kunt ook samen met een gids op stap, om op sneeuwschoenen bijvoorbeeld de hoge bergtoppen aan het Silvrettameer te bewonderen.

5. Rodelen

Vergeet alles wat je weet over kinderlijk sleetjerijden. Want in het Montafon liggen drie gebieden met zeven verschillende natuurrodelbanen. Er zijn korte en lange trajecten (tot 6 km), gezinsvriendelijke en uitdagende routes. Meestal kun je met een skilift of kabelbaan naar je vertrekpunt. Maar niemand houdt je tegen om eerst een fikse wandeling naar boven te maken…

Extra: In het Montafon biedt het BergePLUS-programma een waaier georganiseerde activiteiten en excursies. Een greep uit het aanbod: begeleide winterwandelingen, toerskitochten, sneeuwschoenexcursies, wandelingen met een lama, een winterse picknick met uitzicht… Ook voor gezinnen en kinderen zijn er boeiende activiteiten.

Meer info op www.austria.info of www.montafon.at

Klik hier om terug te keren naar de overzichtspagina.