Een geheim in Central Park

© iStockphoto

Midden in het Central Park in New York ligt een goed bewaard geheim: het schiereiland Hallett Nature Sanctuary, dat sinds de jaren dertig gesloten was, maar nu geopend wordt voor het publiek.

Midden in het Central Park in New York ligt een goed bewaard geheim: het schiereiland Hallett Nature Sanctuary, dat sinds de jaren dertig gesloten was voor het publiek. Vanaf nu is het drie dagen per week open, en vier dagen in de maanden juli en augustus.

Waarom was het zo lang dicht? Robert Moses, de toenmalige beheerder van Central Park, wilde in het bosachtige gebied een toevluchtsoord voor vogels creëren, schrijft de New York Times. Alhoewel er geregeld trekvogels verblijven, is het nooit een vogelparadijs geworden. Er groeiden de verkeerde bomen en blauwe regen overwoekerde de planten.

Vijftien jaar geleden is men begonnen met het verwijderen van de blauwe regen, de invasieve bomen werden vervangen door inheemse exemplaren, er zijn wandelpaden aangelegd. Hallett Nature Sanctuary ligt aan de East Side, tussen 60th en 62nd Street. Je kunt er onder leiding van een gids een toer van 75 minuten maken. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content