Ecovriendelijk in de Alpen

© Arosa Tourismus

De Alpine Pearls is een netwerk van 29 plaatsen in de Alpenlanden (Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Slovenië) die hun gasten een ecovriendelijke vakantie aanbieden.

Cruciaal daarbij is het beschermen van de natuur en het klimaat door het openbaar vervoer en andere milieuvriendelijke vervoermiddelen zoals de e-bike, Segway, e-car en pedelec (een soort e-bike) zoveel mogelijk te stimuleren. In de winter doen ze dat bijvoorbeeld door gratis openbaar vervoer aan te bieden bij een skipas.

Daarnaast willen de Alpine Pearls zorgen voor het behoud van de culturele diversiteit, zodat niet alle Alpendorpjes er uiteindelijk identiek gaan uitzien. Ze geven niet toe aan moderne stedelijke ontwikkelingen en aan vervlakking van de gastronomie door lokale lekkernijen bereid van verse, plaatselijke ingrediënten aan te bieden, en ze organiseren culinaire festivals rond kruiden, paddenstoelen of ham.

Overnachten kunt u er bij ‘Alpine Pearl Hosts’, accommodaties die de ecovriendelijke principes in de praktijk brengen. Ze zijn gemakkelijk zonder wagen te bereiken, en ze schotelen hun gasten enkel lokale gerechten voor. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content