Ecotoerisme in Cuba

Cuba staat bekend om zijn tropische stranden, swingende stranden en muziek, maar bezit ook een prachtige natuur. De Cubaanse overheid gaat daarom het ecotoerisme een steun in de rug geven.

Ongeveer een derde van Cuba is erkend als beschermd natuurgebied en er komen ieder jaar nieuwe nationale parken bij. Bovendien is Cuba helemaal klaar om ecologische toeristen te verwelkomen: er zijn genoeg overnachtingsmogelijkheden, bewegwijzerde wandelpaden en natuurgidsen die toeristen de mooiste plekjes tonen.

Vooral centraal Cuba heeft prachtige natuurgebieden zoals het stuwmeer Lago Hanabanilla middenin het Escambray-gebergte. Van daaruit kunt u ook wandel- en boottochten maken door het tropische woud waar orchideeën bloeien en bontgekleurde vlinders en vogels rondvliegen.

Een ander mooi gebied in Centraal Cuba is het nog vrij onbekende Nationaal Park Topes de Collantes met prachtige watervallen, grotten en bijzondere planten en dieren. Ook het meer noordelijk gelegen Caguanes Nationaal Park hoort in het programma van de ecologische reiziger. Het is een moerasachtig gebied met eigenaardige rotsformaties en indrukwekkende grotten die beschermd zijn in het Buenavista Biosphere Preserve.

Een dag in de natuur kunt u telkens afwisselen met een bezoekje aan een van de mooie steden in deze streek zoals de kleurrijke koloniale stad Trinidad of de universiteitsstad Cienfuegos.

Informatie

Autentica Cuba

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content