Ecolodge in het hart van Parijs

© Eden Lodge

De VN heeft 2017 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van Duurzaam Toerisme. En om groen te reizen hoef je niet noodzakelijk de natuur in. Middenin Parijs, op vijf minuten lopen van de beroemde begraafplaats Père Lachaise, ligt de Eden Lodge, een hotel dat qua uiterlijk niet zou misstaan in de jungle van Zuid-Amerika.

Het gebouw is grotendeels opgetrokken uit hout en heeft grote ramen die optimaal zicht bieden op de weelderige tuin en patio. Het hotel oogt niet alleen groen, maar is dankzij het benutten van onder andere hernieuwbare energie, LED verlichting en uitstekende isolatie volledig CO2-neutraal. Ook het gebruik van water is minimaal door lage badkuipen en Japanse toiletten.

Toch hoeven de gasten geen seconde op comfort in te boeten. Sterker: de kamers zijn luxe, groter dan de meeste hotelkamers in Parijs en kijken uit over de mooie, grote bomen in de tuin of de met bloemen gedecoreerde patio. De drie kamers en twee suites zijn allemaal anders ingericht, maar hebben met elkaar gemeen dat de tweepersoonsbedden omgetoverd kunnen worden in twee eenpersoonsbedden. Voor grote gezelschappen of gezinnen met kinderen is er een suite waarin vier personen kunnen slapen en ook voor gasten die minder goed ter been zijn is er een geschikte kamer.

De architect Frédérique Glainereau woont naast het hotel en staat dag en nacht klaar voor de gasten. Ze vertelt met liefde over haar groene idealen, zorgt voor een vers organisch ontbijt dat de gasten aan een grote houten tafel in de keuken kunnen nuttigen en helpt bij het plannen van uitstapjes. Een eigen fitnesscoach geeft individuele begeleiding bij yoga, massage en krachttraining.

Kamers zijn te boeken vanaf 225 euro, suites vanaf 350 euro, telkens inclusief ontbijt.

Partner Content