Duurzaam op reis

© Thinkstock

De mooiste gebieden ter wereld bezoeken, zonder sporen achter te laten? Dat kan met Vreemde Kontinenten. Deze reisorganisator biedt een ruime keuze aan duurzame natuurreizen naar landen als Botswana, Ecuador, India, Madagaskar en Nicaragua.

De mooiste gebieden ter wereld bezoeken, zonder sporen achter te laten? Dat kan met Vreemde Kontinenten.

Deze reisorganisator biedt een ruime keuze aan duurzame natuurreizen naar landen als Botswana, Ecuador, India, Madagaskar en Nicaragua.

In Botswana kunnen natuurliefhebbers bijvoorbeeld een tocht door de Okavango-delta maken in een boomkano en kamperen in het Moremi-wildreservaat.

“Wanneer we kamperen in Botswana hebben we enkele strikte regels om onze impact zo klein mogelijk te houden”, zegt Dominique Dellaert, expert bij Vreemde Kontinenten. “De Botswaanse regering verplicht natuurlijke materialen, zoals canvastenten, riet en hout. Plastic wordt gebannen en koken op gas krijgt voorrang op koken op hout.”

Bovendien geldt voor alle reizen van Vreemde Kontinenten dat respect voor de lokale tradities en gewoonten vooropstaat. Op die manier kunnen de reizigers een land verkennen en beleven zoals het werkelijk is. Zowel reizen in groep als individueel zijn mogelijk. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content